Skip Navigation LinksPagina principală > Arhivă comunicate
Caută în site Caută

Comunicate - prima pagină

Ultima actualizare: 26.01.2023 14:15

FERPAR

Consiliul Superior al Magistraturii îşi exprimă profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei ȘINC ALEXANDRA, fost procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate.
Dumnezeu s-o odihnească!
Ultima actualizare: 25.01.2023 10:19

MESAJUL Consiliului Superior al Magistraturii cu ocazia “Zilei Unirii Principatelor Române”

MESAJUL

Consiliului Superior al Magistraturii cu ocazia “Zilei Unirii Principatelor Române

România și românii de pretutindeni sărbătoresc anul acesta, la 24 ianuarie, împlinirea a 164 de ani de la Unirea Principatelor Române, Moldova și Țara Românească.

Reprezentând un reper major în istoria națională, evenimentul a marcat ireversibil procesul de înfăptuire a statului național unitar român modern.

„Ziua cea mare a veacului”, așa cum a fost numită data de 24 ianuarie 1859,  a dat Europei un nou stat și, în același timp, a consolidat năzuințele de veacuri ale românilor din celelalte teritorii românești de a trăi sub sceptrul aceluiași stat unitar.

Marele eveniment de la 24 ianuarie 1859 a avut continuitatea pe care românii și-au dorit-o și pe care au meritat-o, astfel că eforturile de unitate ale națiunii române au fost desăvârșite peste ani, la 1 decembrie 1918, prin unirea Transilvaniei, Banatului, Crișanei și Maramureșului cu Regatul Român.

Peste alți ani, noi, cei care astăzi sărbătorim realizările înaintașilor noștri, trăim, și datorită lor, într-un stat modern, democratic și integrat în structurile de referință ale lumii contemporane.

Membrii Consiliului Superior al Magistraturii, judecători, procurori și reprezentanți ai societății civile, își exprimă recunoștința pentru tot ce au realizat făuritorii marelui eveniment a cărui sărbătorire se apropie și nutresc convingerea că drumul pe care România îl urmează în prezent este cel pe care l-au dorit și aceștia.
Ultima actualizare: 20.01.2023 17:51

Comunicat de presă

  17 ianuarie 2023

 

Comunicat de presă

privind apărarea reputaţiei profesionale a domnului Ianculescu Teodor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu

            

În şedinţa din data de 17 ianuarie 2023, Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis cererea de apărare a reputaţiei profesionale formulată de domnul Ianculescu Teodor, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu și a decis transmiterea comunicatului spre afișare către Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Alba Iulia, conform prevederilor art.31 alin.(4) din Legea nr. 305/2022 (unanimitate).

 

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii

Ultima actualizare: 17.01.2023 17:26

Ultima actualizare: 16.01.2023 16:14

Ultima actualizare: 16.01.2023 15:36 Detalii

Comunicat de presă

5 ianuarie 2023

 

Comunicat de presă

 

 

Astăzi, 5 ianuarie 2023, la sediul Facultății de Drept - Universitatea din Bucureşti, a avut loc şedinţa de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii, care îşi va exercita atribuţiile pentru un mandat de şase ani.

La ședinţa de constituire convocată, conform dispoziţiilor legale, de preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, doamna judecător Corina-Alina Corbu, a participat și Excelența Sa domnul Klaus Werner Iohannis, Președintele României.

Cu acest prilej, a fost aleasă conducerea Consiliului Superior al Magistraturii, pentru un mandat de 1 an, începând cu data de 7 ianuarie 2023, astfel:

Președintele Consiliului Superior al Magistraturii: dl. Daniel Grădinaru, judecător la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Vicepreședintele Consiliului Superior al Magistraturii: dl. Daniel Constantin Horodniceanu, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii este alcătuit din 19 membri, dintre care 9 judecători şi 5 procurori, aleşi în adunările generale ale judecătorilor şi procurorilor, 2 reprezentanţi ai societăţii civile aleşi de Senat şi 3 membri de drept, respectiv preşedintele Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ministrul justiţiei şi procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

Consiliul Superior al Magistraturii funcţionează ca organ cu activitate permanentă, iar hotărârile sale se iau în plen sau în secţii, potrivit atribuţiilor care revin acestora.

Reamintim că în urma alegerilor organizate, au fost validaţi de Senatul României, pentru un mandat de şase ani, următorii membri ai Consiliului Superior al Magistraturii:

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

Dl. judecător Daniel Grădinaru

Dna. judecător Denisa - Angelica Stănişor

Curţi de apel:

Dl. judecător Gheorghe-Liviu Odagiu - Curtea de Apel Alba lulia

Dna. judecător Elena Raluca Costache - Curtea de Apel Bucureşti

Dna. judecător Ramona Graţiela Milu - Curtea de Apel Braşov

Tribunale:

Dna. judecător Mihaela - Laura Radu -Tribunalul Bucureşti

Dl. judecător Narcis Erculescu -Tribunalul Dâmboviţa

Judecătorii:

Dl. judecător Claudiu - Marian Draguşin - Judecătoria Sectorului 4 Bucureşti

Dl. judecător Alin - Vasile Ene - Judecătoria Ploieşti

Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie:

Dl. procuror Daniel Constantin Horodniceanu

Parchete de pe lângă curţi de apel:

Dna. procuror Emilia Ion - Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Bucureşti

Parchete de pe lângă tribunale:

Dl. procuror Bogdan Silviu Staicu - Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti

Dl. procuror Claudiu Constantin Sandu - Parchetul de pe lângă Tribunalul Braşov

Parchete de pe lângă judecătorii:

Dna. procuror Marioara Cătălina Sîntion - Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 

Reprezentanții societății civile:

Dl. Fănel Mihalcea

Dl. Ioan Sas

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Ultima actualizare: 05.01.2023 16:14

INFORMARE DE PRESĂ

03 Ianuarie 2023

INFORMARE DE PRESĂ

Biroul de Informare Publică și Relații Mass Media este abilitat să aducă la cunoștință publică următoarele:

Ședința de constituire a Consiliului Superior al Magistraturii va avea loc la data de 05 ianuarie 2023, ora 13.00, la sediul Facultății de Drept - Universitatea din Bucureşti, Bd. Mihail Kogălniceanu nr. 36-46 și va fi transmisă în direct pe site-ul Consiliului.

În măsura în care reprezentanții mass media doresc să participe, adresăm invitația de a anunța participarea/a solicita acreditarea, printr-un email transmis pe adresa csm-presa@csm1909.ro, până la data de 04.01.2023, ora 16:00, în care să fie specificate următoarele: numele și prenumele, seria și nr. CI, nr. legitimație și nr. DSNG (dacă este cazul).

BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ȘI RELAȚII MASS MEDIA

Ultima actualizare: 03.01.2023 18:05

Ultima actualizare: 23.12.2022 10:47

Ultima actualizare: 22.12.2022 15:44

Mergi la începutul paginii
Conceptul grafic al site-ului a fost cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 - cod MySMIS2014 + 118765/SIPOCA 454
Pagina proiectului www.poca.ro