Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Comunicat de presă privind organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

14 iunie 2019

Comunicat de presă privind organizarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă următoarele:

Prin hotărârea Secţiei pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii nr. 744/13.06.2019, s-a aprobat organizarea de către Consiliu şi Institutul Naţional al Magistraturii a concursului pentru ocuparea a 11 posturi vacante de magistrat-asistent.

Concursul se va desfăşura la Bucureşti,  în perioada 14 iunie – 23 septembrie 2019, pentru ocuparea următoarelor posturi: 4 posturi la Secţia a II - a civilă, 3 posturi la Secţia penală şi 4 posturi la Secţia de Contencios Administrativ şi Fiscal.

La concurs se pot înscrie persoanele care îndeplinesc condiţiile prevăzute de art. 14 alin. 2 lit. a - e şi de art. 67 alin. 4 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările şi completările ulterioare, cu o vechime de cel puţin 5 ani în funcţiile prevăzute de lege, la data expirării perioadei de depunere a cererilor de înscriere.

Înscrierea candidaţilor la concurs se face la Consiliul Superior al Magistraturii - Direcţia Resurse Umane şi Organizare, cu sediul în Bucureşti, Calea Plevnei nr.141 B, sector 6, până la data de 5 iulie 2019, inclusiv.

Taxa de înscriere la concurs este de 650 lei şi se achită la Direcţia economică şi administrativ din cadrul Consiliului.

Examinarea candidaţilor se face prin susţinerea unui test-grilă de verificare a cunoştinţelor teoretice şi a unei probe scrise practice la data de 25 august 2019, conform prevederilor art. 10 din Regulamentul privind organizarea şi desfăşurarea concursului pentru ocuparea posturilor vacante de magistrat-asistent la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, aprobat prin Hotărârea nr. 293/2007 a Plenului Consiliului.

Relaţii suplimentare se pot obţine de pe pagina de internet a Consiliului Superior al Magistraturii, www.csm1909.ro şi a Institutului Naţional al Magistraturii, www.inm-lex.ro.

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Dată publicare: 14.06.2019

Harta CSM

Mergi la începutul paginii