Consiliul Superior al Magistraturii
Comunicate instanţeCurtea de Apel Piteşti - Anunţ Umanitar judecător Cornelia Ene Inge

ANUNŢ UMANITAR
 
            Vă aducem la cunoştinţă faptul că în această perioadă doamna Cornelia INGE ENE, judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti, care suferă de neoplasm de col uterin, operat, recidivat , a început un tratament cu citostatice şi radioterapie, trebuind, de asemenea, să refacă şi o serie de investigaţii medicale, precum şi să suporte o nouă operaţie chirurgicală, toate acestea proceduri medicale fiind extrem de costisitoare.
            Persoanele care doresc să contribuie la un ajutor acordat doamnei judecător în vederea acoperirii cheltuielilor prilejuite de investigarea şi tratarea afecţiunii extrem de grave de care suferă, pot efectua depuneri în contul  :
RO82INGB0000999906951619 (RON) deschis la ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti .
            Adresând pe această cale mulţumiri anticipate persoanelor care vor contribui financiar la sprijinirea colegei noastre, vă ataşăm alăturat o serie de acte medicale doveditoare.
 
 
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII PUBLICE AL CURŢII DE APEL PITEŞTI
 Purtător de cuvânt
Judecător Ion Rebeca
 

Comunicat de presă - Curtea de Apel Pitești

COMUNICAT DE PRESĂ
 
           Avem deosebita plăcere de a vă invita la conferinţa de presă referitoare la anumite aspecte privind activitatea instanţelor judecătoreşti, care se va desfăşura joi 15 iunie 2017, orele 1400, la sediul  Curţii de Apel Piteşti.
           Exprimându-ne speranţa că veţi avea amabilitatea de a da curs invitaţiei noastre, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi vă mulţumim pentru colaborare.
 
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII PUBLICE AL CURŢII DE APEL PITEŞTI
 Purtător de cuvânt
Judecător Ion Rebeca
 

Comunicat de presă - Curtea de Apel Alba Iulia

COMUNICAT
 
 
            Colectivul Curţii de Apel Alba Iulia îşi exprimă regretul şi tristeţea la trecerea prematură în nefiinţă, după o grea suferinţă, a fostului nostru coleg, judecătorul Marcel Ion Rusu şi transmite condoleanţe familiei îndurerate precum şi tuturor prietenilor şi colegilor acestuia.
            Născut  la 28 iunie 1958, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca iar după ce a profesat 5 ani (între 1982-1987) ca avocat în  cadrul Baroului Sibiu, începând cu anul 1987 şi-a început la Judecătoria Sibiu cariera de judecător. Din anul 1993 a promovat ca judecător în cadrul Tribunalului Sibiu iar în perioada 1996-2002 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Judecătoriei Sibiu. În anul 2000 a obţinut gradul profesional de judecător de curte de apel iar în perioada 2002-2012 a deţinut funcţia de preşedinte al Tribunalului Sibiu. După o carieră de judecător impresionantă, de peste 30 de ani de activitate judiciară efectivă la instanţele din Sibiu,   din care 16 ani a îndeplinit funcţia de preşedinte de instanţă, magistratul Marcel Ion Rusu s-a pensionat începând cu 12.04.2017 dar a rămas în memoria tuturor prin devotamentul, profesionalismul  şi pasiunea dovedite în muncă pe parcursul întregii activităţi dedicată actului de justiţie.
            Prin activitatea didactică bogată şi lucrările de specialitate publicate, fiind doctor în drept din anul 2002 şi cadru universitar la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” din Sibiu, a contribuit la formarea mai multor generaţii de jurişti, fiind şi pentru aceştia un model de conduită şi profesionalism.
 
Odihnească-se în pace !
 
PREŞEDINTELE CURŢII DE APEL ALBA IULIA
Judecător ALEXANDRA IULIANA PAŞTIU
 
 

Comunicat de presă - Tribunalul Dâmbovița

COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
 
       Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, întrunită ieri, 7 iunie 2017, a aprobat cu unanimitate de voturi Rezoluţia adoptată la data de 29 mai 2017, la întâlnirea semestrială a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de tribunale de la Constanţa, astfel încât deciziile privind cariera judecătorilor şi managementul instanţelor judecătoreşti să fie adoptate doar de către Secţia pentru judecători.
 
 
 
PREŞEDINTE,
DRAGOŞ CONSTANTIN POPOIAG
 

Drept la replică - Curtea de Apel Cluj-Napoca

 
Lămurire şi drept la replică referitor la articolul intitulat „Greu de judecat” publicat de către Clujust la data de 24 mai 2017
 
Articolul menţionat, conţine un paragraf, care pare să nu aibă legătură cu demersul jurnalistic urmărit, respectiv acela de a aduce în spaţiu public două hotărâri judecătoreşti: Instanța Curții de Apel Cluj a fost constituită din președinte Amalia Alexandrina Marin și judecători Iarina Ioana Prelipceanu și Antoniu Simon. În decizie se arată textual ”Compunerea completului de judecată desemnat să participe la judecarea cauzei a fost stabilit potrivit Hotărârii nr. 74 din 1.09.2016 a Colegiului de conducere al Curții de Apel Cluj”. Anterior acestei hotărâri, în complet era Sergiu Leon Rus, care a fost înlocuit de Iarina Prelipceanu, avansată anul trecut de la Tribunal la Curte. Aceasta este judecătoarea care a dat în judecată Baroul Cluj.
 
Referitor la paragraful menţionat, Curtea de Apel Cluj precizează că referirea străină şi marginală, precum şi invocarea unor aspecte din viata profesională a unui judecător, prin trimitere la un articol de presă care prezintă în mod limitat şi neconcludent un eveniment din trecut, demult consumat, în cadrul prezentării unui litigiu de drept comun al unei persoane fizice, nu pot pune în discuţie obiectivitatea instanţei de judecată şi autoritatea hotărârii judecătoreşti, pronunţată de judecătorii sus menţionaţi.
 
 
Biroul de informare şi relaţii publice al Curţii de Apel Cluj