Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Sigla CSM
Skip Navigation LinksCSM1909 > Informaţii de interes public > Comunicate instanţe
 Caută
Comunicate instanţe
16.03.2018 13:23

COMUNICAT

Parchetul de pe lângă Tribunalul Ialomiţa este împuternicit să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele:
Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomiţa au dispus, la data de 15.03.2018, punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de inculpaţii:
-  CONDARI ANDREAS-CRISTIAN, pentru săvârşirea unei(1)infracţiuni de abuz în serviciu şi 15 infracţiuni de luare de mită;
- MĂGUREANU IONUŢ-ADRIAN, pentru săvârşirea unei(1) infracţiuni de abuz în serviciu şi 12 infracţiuni de luare de mită;  
- IVANCIU MARIUS-ALEXANDRU, pentru săvârşirea a 3 infracţiuni de abuz în serviciu, 24 de infracţiuni de luare de mită, 1 infracţiune de instigare la  fals material în înscrisuri oficiale, constând  în aceea că:
În calitate de agenţi de poliţie în cadrul Brigăzii Autostrăzi şi Misiuni Speciale, Biroul de Poliţie Autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, în perioada iulie-august 2017, au pretins şi au primit bani sau bunuri de la mai mulţi conducători auto, pentru a nu proceda la sancţionarea lor contravenţională. Au existat cazuri în care agenţii de poliţie au întocmit şi semnat în fals, în locul contravenientului, procesul-verbal de contravenţie şi cazuri în care agenţii de poliţie au constatat abateri dar nu au aplicat sancţiuni.
 
Faţă de inculpaţii CONDARI ANDREAS-CRISTIAN, MĂGUREANU IONUŢ-ADRIAN şi IVANCIU MARIUS-ALEXANDRU s-a dispus măsura preventivă a reţinerii pe o durată de 24 de ore, începând cu data de 15.03.2018.  
În prezenta cauză mai este cercetat şi inculpatul C.M., pentru săvârşirea a două infracţiuni de luare de mită, a unei infracţiuni de complicitate la luare de mită şi a unei infracţiuni de fals material în înscrisuri oficiale, faţă de acesta dispunându-se măsura preventivă a controlului judiciar.
Procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Direcţiei Generale Anticorupţie şi Serviciul Judeţean Anticorupţie Ialomiţa.
 
Precizăm că punerea în mişcare a acţiunii penale reprezintă o etapă în cadrul procesului penal care, alături de măsurile procesuale reglementate ca atare de Codul de Procedură Penală, constituie o activitate procesuală care nu poate, în nici o situaţie, să atingă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
 
15.03.2018 20:00

13.03.2018 14:04

05.03.2018 10:47

05.03.2018 10:42

COMUNICAT DE PRESĂ

            În perioada 05 – 09 martie 2018, sub coordonarea Consiliului Superior al Magistraturii, se vor derula în cadrul Proiectului „Educație juridică în școli”, organizarea unor vizite la sediul Curții de Apel Ploiești și al Tribunalului Prahova, al unor elevi provenind de la licee din județul Prahova, respectiv: Colegiul  de Artă „CARMEN SYLVA”, Ploiești, Liceu Tehnologic “1MAI” Ploiești, Colegiul Național „ALEXANDRU IOAN CUZA" Ploiești, cât și de la Colegiul Economic VIRGIL MADGEARU” Ploiești, Colegiul Național “JEAN MONNET” Ploiești, Liceul Tehnologic “TRANSPORTURI” Ploiești.

          De asemenea, proiectul cuprinde și susținerea de către magistrați de la cele două instanțe și de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova, a  unor dezbateri pe teme juridice la diferite unități de învățământ din județ.

          La nivelul Curții de Apel  Ploiești,  activitățile din cadrul Proiectului  “Educație juridică în școli”  vor fi susținute de către magistrații  participanți la acest proiect: doamna judecător  Roxana- Ana Tudose (Curtea de Apel Ploiești),  doamna judecător Firiceanu Gianina (Curtea de Apel Ploiești), domnul judecător Stănescu Ionel (Curtea de Apel Ploiești), domnul judecător  Tudoran Mihai (Curtea de Apel Ploiești), doamna judecător Cârstea  Stoenac Ioana (Tribunalul Prahova),  doamna judecător Balaci Roxana (Tribunalul Prahova), doamna judecător Popescu Anghelina (Tribunalul Prahova) și domnul procuror Stasie Eduard (Parchetul de pe lângă Tribunalul Prahova.

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

Judecător  Florentin Teișanu

02.03.2018 12:49

22.02.2018 14:51

22.02.2018 14:19

COMUNICAT DE PRESĂ

           Curtea de Apel Ploieşti prezintă  miercuri, 21 februarie 2018, orele 1200, în cadrul Palatului Culturii (Sediul Curții de Apel Ploiești), la Sala ”Marea Unire”, Raportul de Activitate pentru anul 2017.

        La acest eveniment au fost invitaţi membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai Ministerului Justiției, reprezentanți ai instituțiilor publice cu care se desfășoară relații interinstituționale, precum și întregul colectiv de judecători al Curții de Apel Ploiești și al instanțelor din circumscripția acesteia.

        Accesul reprezentanţilor mass-media se va face pe baza legitimaţiilor de acreditare pentru anul 2018  eliberate de Curtea de Apel Ploieşti, urmând ca prezența acestora să se limiteze doar la prima parte a expunerii Raportului  de Activitate pentru anul 2017.

PURTĂTOR DE CUVÂNT,

Judecător  Florentin Teișanu

20.02.2018 15:10

COMUNICAT DE PRESĂ

 

La data de 16.02.2018, începând cu ora 1200, a avut loc Adunarea generală a judecătorilor de la Curtea de Apel Iași, în cadrul căreia a fost prezentat Raportul privind activitatea desfășurată în anul 2017 de Curtea de Apel Iași și instanțele din circumscripție.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea judecătorilor și a conducerii Curții de Apel Iași, alături de care au fost prezenți doamna judecător Gabriela Baltag, doamna judecător Evelina Mirela Oprina, domnul judecător Mihai Bogdan Mateescu, domnul Teodor Victor Alistar și domnul Romeu Chelariu, membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanții Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Iași și Baroului Iași, precum și magistrații care asigură conducerea instanțelor arondate.

Raportul privind activitatea desfășurată în anul 2017 la Curtea de Apel Iași și instanțele din circumscripție poate fi consultat on-line, la adresa http://portal.just.ro/45/SitePages/instanta.aspx?id_inst=45 , la rubrica „Rapoarte și studii”.

 

BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE

AL CURŢII DE APEL IAŞI
19.02.2018 08:54


Mergi la începutul paginii