Consiliul Superior al Magistraturii
Skip Navigation LinksCSM1909 > Informaţii de interes public > Comunicate instanţe
 Caută
Comunicate instanţe

COMUNICAT DE PRESĂ

Pentru a facilita o cât mai corectă înţelegere a specificului activităţii instanţelor de judecată pe perioada vacanţei judecătoreşti, Biroul de Informare şi Relaţii Publice al Curţii de Apel Piteşti este abilitat să aducă la cunoştinţa opiniei publice următoarele aspecte privitoare la natura cauzelor care au termene de judecată în perioada 17 iulie - 1 septembrie 2017:
În perioada vacanţei judecătoreşti, la Curtea de Apel Piteşti vor fi soluţionate cauzele având caracter urgent.
Dintre acestea, vă prezentăm în continuare, cu titlu exemplificativ, cele mai frecvente categorii de cauze şi datele şedinţelor, defalcate pe secţiile instanţei:
Secţia I Civilă:
 • cererile de ordonanţe preşedinţiale
 • cererile de suspendare a judecăţii
 • cererile privind măsurile asigurătorii
 • cererile de plasament de urgenţă al minorilor,
 • cazurile de adopţie şi cauzele privitoare la abandon
Şedinţele de judecată se vor desfăşura în datele de 18 iulie2017 şi, respectiv, 8 şi 22 august 2017.
 
Secţia a II-a Civilă, de Contencios Administrativ şi Fiscal
 • cererile de ordonanţe preşedinţiale
 • cererile de suspendare a executării
 • cererile de restituire a cauţiunii depuse
 • măsurile asigurătorii
 • cauzele privind informaţiile publice
 • excepţiile de nelegalitate
 • recursurile declarate la încheierile judecătorului delegat
Şedinţele de judecată se vor desfăşura în datele de 17 şi 25 iulie 2017  şi, respectiv, 8 şi 29 august 2017.
 
Secţia Penală şi pentru cauze cu minori şi de familie:
 • contestaţiile declarate la încheierile de propunere a arestării preventive
 • contestaţiile declarate la încheierile de prelungire a arestării preventive
 • contestaţiile declarate la încheierile de menţinere a arestării preventive
 • contestaţiile declarate cu privire la măsura arestului la domiciliu
 • contestaţiile declarate cu privire la măsura controlului judiciar sau a controlului judiciar pe cauţiune
 • cererile formulate de autorităţile judiciare străine în baza Legii nr. 302/2004 privind cooperarea internaţională în materie penală
 • cererile privind luarea măsurii arestării preventive sau a altor măsuri preventive neprivative de libertate şi, după caz, cererile de prelungire a acestor măsuri
 • cererile privind măsura arestului la domiciliu, a controlului judiciar şi a controlului judiciar pe cauţiune, soluţionate în primă instanţă de curtea de apel
 • alte cereri cu caracter urgent prevăzute de lege
Şedinţele de judecată se vor desfăşura în raport de înregistrarea acestor cereri.
Menţionăm totodată că, persoanele interesate (părţi în cauză, apărători ori mandatari) care doresc să depună diverse acte la dosarele aflate pe rolul instanţei noastre sau să obţină copii de pe acte din dosare, în condiţiile legii, se pot adresa Biroului Arhivă şi Registratură de la sediul instanţei, în fiecare zi de MIERCURI, începând cu data de 17.07.2017, între orele 800 - 1200 .
Cu deosebită consideraţie,
 
 
BIROUL DE INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL CURŢII DE APEL PITEŞTI
                           Purtător de cuvânt
                        Judecător Ion Rebeca 
 
ANUNŢ UMANITAR
 
            Vă aducem la cunoştinţă faptul că în această perioadă doamna Cornelia INGE ENE, judecător în cadrul Judecătoriei Piteşti, care suferă de neoplasm de col uterin, operat, recidivat , a început un tratament cu citostatice şi radioterapie, trebuind, de asemenea, să refacă şi o serie de investigaţii medicale, precum şi să suporte o nouă operaţie chirurgicală, toate acestea proceduri medicale fiind extrem de costisitoare.
            Persoanele care doresc să contribuie la un ajutor acordat doamnei judecător în vederea acoperirii cheltuielilor prilejuite de investigarea şi tratarea afecţiunii extrem de grave de care suferă, pot efectua depuneri în contul  :
RO82INGB0000999906951619 (RON) deschis la ING Bank N.V. Amsterdam – Sucursala Bucureşti .
            Adresând pe această cale mulţumiri anticipate persoanelor care vor contribui financiar la sprijinirea colegei noastre, vă ataşăm alăturat o serie de acte medicale doveditoare.
 
 
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII PUBLICE AL CURŢII DE APEL PITEŞTI
 Purtător de cuvânt
Judecător Ion Rebeca
 

COMUNICAT DE PRESĂ
 
           Avem deosebita plăcere de a vă invita la conferinţa de presă referitoare la anumite aspecte privind activitatea instanţelor judecătoreşti, care se va desfăşura joi 15 iunie 2017, orele 1400, la sediul  Curţii de Apel Piteşti.
           Exprimându-ne speranţa că veţi avea amabilitatea de a da curs invitaţiei noastre, vă asigurăm de întreaga noastră consideraţie şi vă mulţumim pentru colaborare.
 
BIROUL DE INFORMARE PUBLICĂ ŞI RELAŢII PUBLICE AL CURŢII DE APEL PITEŞTI
 Purtător de cuvânt
Judecător Ion Rebeca
 

COMUNICAT
 
 
            Colectivul Curţii de Apel Alba Iulia îşi exprimă regretul şi tristeţea la trecerea prematură în nefiinţă, după o grea suferinţă, a fostului nostru coleg, judecătorul Marcel Ion Rusu şi transmite condoleanţe familiei îndurerate precum şi tuturor prietenilor şi colegilor acestuia.
            Născut  la 28 iunie 1958, a absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universităţii Babeş Bolyai din Cluj Napoca iar după ce a profesat 5 ani (între 1982-1987) ca avocat în  cadrul Baroului Sibiu, începând cu anul 1987 şi-a început la Judecătoria Sibiu cariera de judecător. Din anul 1993 a promovat ca judecător în cadrul Tribunalului Sibiu iar în perioada 1996-2002 a îndeplinit funcţia de preşedinte al Judecătoriei Sibiu. În anul 2000 a obţinut gradul profesional de judecător de curte de apel iar în perioada 2002-2012 a deţinut funcţia de preşedinte al Tribunalului Sibiu. După o carieră de judecător impresionantă, de peste 30 de ani de activitate judiciară efectivă la instanţele din Sibiu,   din care 16 ani a îndeplinit funcţia de preşedinte de instanţă, magistratul Marcel Ion Rusu s-a pensionat începând cu 12.04.2017 dar a rămas în memoria tuturor prin devotamentul, profesionalismul  şi pasiunea dovedite în muncă pe parcursul întregii activităţi dedicată actului de justiţie.
            Prin activitatea didactică bogată şi lucrările de specialitate publicate, fiind doctor în drept din anul 2002 şi cadru universitar la Facultatea de Drept „Simion Bărnuţiu” din Sibiu, a contribuit la formarea mai multor generaţii de jurişti, fiind şi pentru aceştia un model de conduită şi profesionalism.
 
Odihnească-se în pace !
 
PREŞEDINTELE CURŢII DE APEL ALBA IULIA
Judecător ALEXANDRA IULIANA PAŞTIU
 
 

COMUNICAT DE PRESĂ
 
 
 
       Adunarea generală a judecătorilor din cadrul Tribunalului Dâmboviţa, întrunită ieri, 7 iunie 2017, a aprobat cu unanimitate de voturi Rezoluţia adoptată la data de 29 mai 2017, la întâlnirea semestrială a preşedinţilor şi vicepreşedinţilor de tribunale de la Constanţa, astfel încât deciziile privind cariera judecătorilor şi managementul instanţelor judecătoreşti să fie adoptate doar de către Secţia pentru judecători.
 
 
 
PREŞEDINTE,
DRAGOŞ CONSTANTIN POPOIAG
 

 
Lămurire şi drept la replică referitor la articolul intitulat „Greu de judecat” publicat de către Clujust la data de 24 mai 2017
 
Articolul menţionat, conţine un paragraf, care pare să nu aibă legătură cu demersul jurnalistic urmărit, respectiv acela de a aduce în spaţiu public două hotărâri judecătoreşti: Instanța Curții de Apel Cluj a fost constituită din președinte Amalia Alexandrina Marin și judecători Iarina Ioana Prelipceanu și Antoniu Simon. În decizie se arată textual ”Compunerea completului de judecată desemnat să participe la judecarea cauzei a fost stabilit potrivit Hotărârii nr. 74 din 1.09.2016 a Colegiului de conducere al Curții de Apel Cluj”. Anterior acestei hotărâri, în complet era Sergiu Leon Rus, care a fost înlocuit de Iarina Prelipceanu, avansată anul trecut de la Tribunal la Curte. Aceasta este judecătoarea care a dat în judecată Baroul Cluj.
 
Referitor la paragraful menţionat, Curtea de Apel Cluj precizează că referirea străină şi marginală, precum şi invocarea unor aspecte din viata profesională a unui judecător, prin trimitere la un articol de presă care prezintă în mod limitat şi neconcludent un eveniment din trecut, demult consumat, în cadrul prezentării unui litigiu de drept comun al unei persoane fizice, nu pot pune în discuţie obiectivitatea instanţei de judecată şi autoritatea hotărârii judecătoreşti, pronunţată de judecătorii sus menţionaţi.
 
 
Biroul de informare şi relaţii publice al Curţii de Apel Cluj