INFORMARE DE PRESĂ privind Conferința de diseminare a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media

21 noiembrie 2019

INFORMARE DE PRESĂ

privind Conferința de diseminare a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media

 

În data de 22 noiembrie 2019 va avea loc Conferința de diseminare a Ghidului de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media, eveniment realizat în cadrul proiectului TAEJ- Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar, cod SIPOCA 454/cod MySMIS 118765, implementat de către Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de lider de parteneriat, în cadrul Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020 (PO CA).

Proiectul „TAEJ – Transparență, accesibilitate și educație juridică prin îmbunătățirea comunicării publice la nivelul sistemului judiciar” a demarat la data de 5 septembrie 2018, urmare a semnării contractului de finanțare între Consiliul Superior al Magistraturii, în calitate de lider de parteneriat și Autoritatea de Management a Programului Operațional Capacitate Administrativă 2014-2020, având ca obiectiv general îmbunătățirea și abordarea unitară a comunicării publice la nivelul sistemului judiciar în vederea consolidării imaginii acestuia, asigurarea unei transparențe sporite în interiorul și exteriorul sistemului, precum și îmbunătățirea accesului la justiție prin creșterea gradului de informare, conștientizarea drepturilor cetățenilor și dezvoltarea culturii juridice.

La conferință vor participa reprezentanți ai Consiliului Superior al Magistraturii, ai instituțiilor partenere în proiect, precum și ai altor instituții invitate la eveniment, respectiv Înalta Curte de Casație și Justiție, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, Ministerul Justiției, Institutul Național al Magistraturii, Școala Națională de Grefieri și Inspecția Judiciară, judecători și procurori, experți cooptați în cadrul proiectului, precum și reprezentanți mass media.

Principalele teme abordate în cadrul evenimentului de către experți vor fi Ghidul de bune practici privind relația sistemului judiciar cu mass-media – elemente de noutate față de Ghidul adoptat prin Hotărârea Plenului CSM nr. 482/2012, cu modificările și completările ulterioare, Comunicarea verbală cu mass-media, Comportamentul non-verbal în comunicarea publică, Etică și fake news în comunicarea publică și Cazurile intens mediatizate.

Conferinţa se va desfăşura la Hotel Capitol, Calea Victoriei nr. 29, București, iar agenda poate fi consultată aici. Accesul este permis ca urmare a invitației trimise de Consiliul Superior al Magistraturii.

Informații suplimentare privind obiectivele și activitățile proiectului sunt disponibile la adresa www.sipoca454.csm1909.ro.

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass-Media

Dată publicare: 21.11.2019

Mergi la începutul paginii
Conceptul grafic al site-ului a fost cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 - cod MySMIS2014 + 118765/SIPOCA 454
Pagina proiectului www.poca.ro