Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Informare de presă

CSM

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


                                                         30 octombrie 2018

Informare de presă

Așa cum v-am făcut cunoscut deja prin intermediul comunicatului de presă din data de 24 octombrie 2018, la sediul Consiliului Superior al Magistraturii, a fost organizat evenimentul dedicat „Zilei Europene a Justiției Civile”.

La eveniment au participat aproximativ 140 de tineri, studenți ai Facultăților de Drept din cadrul Universităților Dimitrie Cantemir, Ecologice și Titu Maiorescu, precum și auditori de justiție din anul I ai Institutului Naţional al Magistraturii.

În cadrul discuțiilor interactive, desfășurate în sala Plenului, membrii aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii – doamna judecător Evelina Oprina, doamna Gabriela Baltag, precum și  reprezentanții aleși ai societății civile în cadrul Consiliului, respectiv domnul Victor Alistar și domnul Romeu Chelariu - au prezentat tinerilor rolul, structura și atribuțiile Consiliului, organizarea sistemului judiciar, modalitatea admiterii în magistratură, dar și aspecte din experiența profesională a acestora.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al Consiliului, judecător Doinița Mihalcea, a expus câteva din principalele aspecte ale relației dintre sistemul judiciar și mass media şi a pus la dispoziție broșurile realizate de Biroul de Informare Publică și Relații cu Mass Media.

Acest eveniment a fost organizat și la nivelul instanțelor și parchetelor din țară, Consiliul Superior al Magistraturii fiind instituția care a coordonat și a publicat pe site, până la data prezentei, comunicatele emise ca urmare a celebrării „Zilei Europene a Justiției Civile”.

          Link fotografii: Vizualizare

Biroul de Informare Publică şi Relaţia cu Mass Media

Dată publicare: 30.10.2018

Harta CSM

Mergi la începutul paginii