COMUNICAT DE PRESĂ privind situaţia doamnei Burlan-Puşcaş Elena, judecător la Tribunalul Bucureşti

20.03.2023

COMUNICAT DE PRESĂ

privind situaţia doamnei Burlan-Puşcaş Elena, judecător la Tribunalul Bucureşti

În şedinţa din data de 20 martie 2023, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a constatat încetarea suspendării din funcție a doamnei Burlan - Puşcaş Elena, în temeiul dispozițiilor art. 200 din Legea nr. 303/2022 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Potrivit prevederilor anterior menționate, „dacă se dispune clasarea, achitarea sau încetarea procesului penal faţă de judecător sau procuror, suspendarea din funcţie încetează (...).”

Efectele mai sus expuse, privind situația juridică a persoanei în cauză, sunt consecință a acestor prevederi imperative, Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii fiind ținută a constata aplicabilitatea întocmai a acestora.

Aspectele de fapt și de drept care privesc cauza în care a fost dispusă definitiv încetarea procesului penal față de doamna judecător Burlan - Puşcaş Elena nu intră în competența Secției pentru judecători, fiind analizate de instanța de judecată cu ocazia soluționării în fond a dosarului.

Secția pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii

Dată publicare: 20.03.2023

Mergi la începutul paginii
Conceptul grafic al site-ului a fost cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 - cod MySMIS2014 + 118765/SIPOCA 454
Pagina proiectului www.poca.ro