Comunicat de presă

26 ianuarie 2021

COMUNICAT DE PRESĂ

privind întâlnirea reprezentanţilor Consiliului Superior al Magistraturii cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare

 

În cursul zilei de azi, 26 ianuarie 2021, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul judecător Mihai-Bogdan MATEESCU, şi vicepreşedintele Consiliului, domnul procuror Florin DEAC au participat la întâlnirea în format videoconferință cu experţii Comisiei Europene aflaţi în misiune de evaluare a progreselor înregistrate în domeniile reformei justiţiei şi luptei împotriva corupţiei în perioada 1 iunie – 31 decembrie 2020, în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV).

Întâlnirea a debutat cu prezentarea priorităţilor conducerii Consiliului Superior al Magistraturii pentru anul 2021 şi a acţiunilor privind consolidarea sistemului judiciar.

S-a arătat că în perioada de referinţă a acestei misiuni de evaluare, Consiliul a continuat să îşi îndeplinească rolul constituţional de garant al independenţei justiţiei şi de administrator al sistemului judiciar din România. De asemenea, a susţinut măsuri esenţiale cu caracter ireversibil pentru consolidarea, eficientizarea şi creşterea transparenţei sistemului judiciar, dar şi pentru creşterea încrederii justiţiabililor, a societăţii civile, în general, în justiţie.  

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Dată publicare: 26.01.2021

Mergi la începutul paginii
Conceptul grafic al site-ului a fost cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 - cod MySMIS2014 + 118765/SIPOCA 454
Pagina proiectului www.poca.ro