Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Sigla CSM
Informare de presă

CSM

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


07.09.2018

INFORMARE DE PRESĂ

 
Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii este abilitat să aducă la cunoştinţă următoarele:
 
Astăzi, 7 septembrie 2018, Colegiul de conducere al Curţii de Apel Bucureşti a solicitat Consiliului Superior al Magistraturii să aprecieze asupra potenţialului de afectare a independenţei justiţiei, consecinţă a solicitării celor cinci membri aleşi ai Secţiei pentru procurori din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, vizând proceduri judiciare aferente unui dosar în curs.
În temeiul dispoziţiilor art. 1, ale art. 30 din Legea nr. 317/2004, precum şi ale art. 133 din Constituţia României, preşedintele Consiliului a transmis Inspecţiei Judiciare această sesizare pentru verificare, conform legii.
Secţia pentru judecători subliniază că activitatea instanţelor judecătoreşti se desfăşoară sub auspiciul legalităţii, al independenţei şi al imparţialităţii judecătorului, orice critică adusă unei hotărâri judecătoreşti putând fi valorificată doar prin mijlocirea instanţei, în cadrul căilor de atac prevăzute de lege.
Pe această cale, Secţia pentru judecători se delimitează de orice acţiune cu potential de  imixtiune în activitatea instanţelor de judecată care să împieteze îndeplinirea cu imparţialitate, corectitudine şi în termenele legale a obligaţiilorprofesionale şi îndeamnă la echilibru şi la menţinerea unei atitudini de respect cu privire la rolul judecătorului într-un stat de drept.
 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Dată publicare: 07.09.2018

Harta CSM

Mergi la începutul paginii