Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Sigla CSM
Mesajul doamnei judecător Simona Camelia MARCU, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, susţinut cu ocazia festivităţii de începere a cursurilor în cadrul Institutul Naţional al Magistraturii de către noua generaţie de auditori de justiţie

CSM

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


8 ianuarie 2018

Mesajul doamnei judecător Simona Camelia MARCU, preşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii, susţinut cu ocazia festivităţii de începere a cursurilor în cadrul Institutul Naţional al Magistraturii de către noua generaţie de auditori de justiţie

 

Dragi auditori de justiție,

Vă felicit pentru reușită, ați trecut de un concurs greu, ceea ce înseamnă că din punct de vedere teoretic aveți baza necesară pentru a construi o viitoare carieră de magistrat.

Suntem onorați să primim și să spijinim o nouă generație de auditori, viitori magistrați. Vă îndemn să vă puneți în valoare vocația şi să realizați permanent că justiția este un serviciu public al cărui beneficiar final este cetățeanul.

Nu vă ascund că urmează o perioadă de muncă asiduă. Însă, mai ales în cei doi ani care vin, ai formării inițiale, nu veți fi singuri, ci veți fi îndrumați de magistrați, judecători și procurori, de cadre didactice cu experiență. Nădăjduiesc astfel că nevoia firească de modele profesionale va fi pe deplin satisfăcută.

Aveți șansa de a vă aprofunda cunoștințele teoretice și practice, de a beneficia de un plan de învățământ judicios adaptat nevoilor voastre, în care disciplinele fundamentale și-au recăpătat locul pe care îl merită.

V-am spus că se apropie o perioadă grea de muncă asiduă, dar ar fi corect să vă spun și că urmează cea mai frumoasă perioadă din viața voastră profesională, în care optimismul și energia specifice vârstei, prieteniile pe care le veți lega vor reprezenta catalizatorul evoluției voastre profesionale ulterioare.

Aș dori, totodată, să vă îndemn și la reflecție: să conștientizați că pregătirea voastră nu este un scop în sine, ci urmărește conturarea personalității unor oameni care vor fi învestiți să judece alți oameni, cu destinele lor, ceea ce este o onoare și  o răspundere enormă.

Există, așa cum spunea o personalitate uriașă a secolului trecut, o instanță mai înaltă decât toate instanțele, și anume instanța conștiinței.

În calitate de președinte al Consiliului Superior al Magistraturii, vă asigur de întreg suportul instituțional, astfel încât perioada de formare ce începe astăzi să se deruleze sub cele mai bune auspicii.

Nu în ultimul rând, la acest nou început, urez succes conducerii I.N.M., formatorilor, precum și întregului personal.

Dată publicare: 08.01.2018

Harta CSM

Mergi la începutul paginii