Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Sigla CSM
Comunicat de presă privind rezultatul alegerilor pentru funcţia de preşedinte şi pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în anul 2018

CSM

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


5 ianuarie 2018

Comunicat de presă

privind rezultatul alegerilor pentru funcţia de preşedinte şi pentru funcţia de vicepreşedinte al Consiliului Superior al Magistraturii în anul 2018

 

Astăzi, 5 ianuarie 2018, în cadrul şedinţei de plen a Consiliului Superior al Magistraturii, a fost aleasă în funcţia de preşedinte al Consiliului doamna judecător Simona Camelia MARCU (proiect de management).

În funcţia de vicepreşedinte al Consiliului a fost ales domnul procuror Codruţ OLARU (proiect de management).

 

*          *          *

 

Conform art. 24 din Legea nr. 317/2004 privind Consiliul Superior al Magistraturii, republicată cu modificările şi completările ulterioare:

„(1) Consiliul Superior al Magistraturii este condus de preşedinte, ajutat de un vicepreşedinte, aleşi dintre judecătorii şi procurorii prevăzuţi la art. 3 lit. a), care fac parte din secţii diferite, pentru un mandat de un an, ce nu poate fi reînnoit.

(2) Preşedintele şi vicepreşedintele Consiliului Superior al Magistraturii sunt aleşi de plen, în prezenţa a cel puţin 15 membri ai Consiliului, cu votul majorităţii membrilor acestuia”.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Dată publicare: 05.01.2018

Harta CSM

Mergi la începutul paginii