Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Sigla CSM
Comunicat de presă referitor la evenimentele organizate de Ziua Europeană a Justiţiei

CSM

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


24 octombrie 2017

Comunicat de presă

referitor la evenimentele organizate de Ziua Europeană a Justiţiei

 

            Cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, celebrată în întreaga Europă în data de 25 octombrie a fiecărui an, Consiliul Superior al Magistraturii, instanţele de judecată şi parchetele organizează mai multe activităţi destinate a apropia justiţia de cetăţeni, pentru a-i ajuta să fie mai bine informaţi despre drepturile lor şi modalitatea de funcţionare a justiţiei de zi cu zi.

            În cadrul acestor evenimente, Consiliul Superior al Magistraturii - în data de 25 octombrie 2017, la sediul din Bucureşti, Calea Plevnei nr. 141B, sector 6 - va primi grupuri de studenţi din cadrul facultăţilor de drept din Bucureşti, interesaţi de activitatea justiţiei şi a Consiliului.

            La aceeaşi dată, cetăţenii interesaţi sunt aşteptaţi să participe la evenimentele organizate de instanţele judecătoreşti şi parchetele din întreaga ţară cu ocazia Zilei Europene a Justiţiei, care sunt anunţate pe paginile web ale fiecărei instituţii.                                                                                                       

            Ziua Europeană a Justiţiei este sărbătorită începând cu anul 2003 la iniţiativa comună a Consiliului Europei şi a Comisiei Europene şi este destinată cetăţenilor, studenţilor şi persoanelor care îşi desfăşoară activitatea în domeniul justiţiei, scopul activităţilor desfăşurate fiind de a aduce justiţia în atenţia acestora  şi de a reaminti că aceasta este un serviciu pentru cetăţeni.

           Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Dată publicare: 24.10.2017

Harta CSM

Mergi la începutul paginii