MESAJUL membrilor aleși, reprezentanți ai societății civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu ocazia „Zilei avocatului român”

București, 24.06.2021

                  MESAJUL

membrilor aleși, reprezentanți ai societății civile din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii cu ocazia „Zilei avocatului român”

“Ziua avocatului român” este celebrată anual la data de 24 iunie, urmare a instituirii acestei date printr-o hotărâre a Congresului Avocaților în anul 1998.

Pentru justiția din România, această zi are o deosebită importanță, întrucât reprezintă un  moment total oportun de conștientizare și promovare a tuturor valorilor specifice profesiei de avocat, precum și a rolului esențial al acestora de a contribui la menținerea stabilității și la consolidarea statului de drept și a principiilor judiciare fundamentale.

Dreptul la apărare este unul garantat prin Constituție iar avocații trebuie să își mențină pasiunea și respectul față de profesia pe care au ales-o, să reprezinte și să susțină interesele celor care își lasă drepturile în mâna acestora, indiferent de impedimentele care pot apărea de-a lungul întregii cariere, menținând o doză ridicată de optimism, determinare și profesionalism față de întreaga lor activitate.

În data de 25 iunie 2021 va avea loc “festivitatea de deschidere a lucrărilor Congresului avocaților 2021”, eveniment de o importanță majoră, care se va desfășura în București la Palatul Patriarhiei, unul dintre principalele subiecte de pe ordinea de zi constând în adoptarea unor măsuri pentru apărarea profesiei de avocat.

Pe această cale, în calitate de membrii aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai societății civile, urăm mult succes în atingerea tuturor obiectivelor din cadrul conferinței și de asemenea, numeroase realizări în activitatea tuturor avocaților!

                       

Membrii aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii, reprezentanți ai societății civile

Victor ALISTAR și Romeu CHELARIU

Dată publicare: 24.06.2021

Dată publicare: 24.06.2021

Mergi la începutul paginii
Conceptul grafic al site-ului a fost cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 - cod MySMIS2014 + 118765/SIPOCA 454
Pagina proiectului www.poca.ro