Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
COMUNICAT DE PRESĂ
COMUNICAT DE PRESĂ
 
Cu privire la unele interpretări date referitor la intervenţia mea, ca reprezentant al societăţii civile în şedinţa Plenului din data de 25.02.2019, fac precizarea că, în raport de datele concrete, documentele existente la nivelul Consiliului, intervenţia a fost pentru a preciza că punctele de vedere pe care Preşedintele Consiliului le-a înaintat spre a fi adoptate în cadrul Ordonanţei de Urgenţă, acestea se refereau la aspectele pe care Consiliul, în mod procedural, (în cadrul mandatului dat reprezentanţilor CSM la dezbaterea legilor justitiei în Parlament sau la dezbaterile privind legea de aprobare a OUG 92/2018), deja le-a transmis prin punctele de vedere adoptate în Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, conform art.38 alin. (5) sau cele transmise în cadrul Comisiei 1 şi Comisiei 2 în baza prevederilor art.53 ind.1 din Legea nr.317/2004, şi care au făcut obiectul adresei prin care a fost sesizat executivul.
Astfel, precizez faptul că invocarea celor două texte normative a făcut referire la transmiterea observaţiilor înaintate de Consiliu, care cuprindeau puncte de vedere şi opinii adoptate anterior de către această instituţie în condiţii procedurale.
Interpretarea conform căreia s-ar considera că adresa Preşedintelui Consiliului Superior al Magistraturii, cu privire la aspecte normative ce necesită intervenţie legislative, a fost transmis neinstituţional este incorectă şi neadevărată raportat la documentele anterioare adoptate în şedinţa Plenului sau a comisiilor permanente ale Consiliului. Solicit tuturor părţilor interesate să se raporteze cu onestitate şi corectitudine la cele susţinute de mine în şedinţa publică a Plenului Consiliului Superior al Magistraturii.
Cu privire la aspectele nepropuse de către Consiliul Superior al Magistraturii, decizia aparţine Prim – ministrului, în raport de consultările ce vor avea loc astăzi la Palatul Victoria.
 
Victor ALISTAR
Membru al Consiliului Superior al Magistraturii – reprezentantul societăţii civile
Dată publicare: 25.02.2019

Harta CSM

Mergi la începutul paginii