Sigla CSM
Sigla CSM
Comunicat de presă

CSM

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)

16 noiembrie 2018

Comunicat de presă

Consiliul Superior al Magistraturii, în considerarea sărbătorii naţionale Centenarul Marii Uniri, a organizat azi, 16 noiembrie 2018, la Muzeul Naţional al Unirii din Alba Iulia - Sala Unirii, Conferinţa ,,Centenarul Marii Uniri - o istorie a justiţiei moderne, de la unitatea naţională la diversitatea europenă, al cărei moderator a fost doamna judecător Evelina Oprina, membru al Consiliului Superior al Magistraturii.

Lucrările conferinţei au fost deschise de doamna judecător Simona Marcu, preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii, iar în cadrul acesteia a avut loc lansarea ediţiei jubiliare a Revistei Consiliului Superior al Magistraturii „ Justiţia în actualitate ” şi a Culegerii de Referate ale auditorilor de justiţie din cadrul Institutului Naţional al Magistraturii şi Institutului Naţional al Justiţiei din Republica Moldova, precum şi a două lucrări reprezentative pentru unificarea legislativă, juridică şi cultural-ştiinţifică în domeniul dreptului.

Sub coordonarea directorului Muzeului Naţional al Unirii, domnul Gabriel Rustoiu, a avut loc ceremonia semnării Antologiei de semnături „Cartea de Aur a Centenarului” de către preşedintele Consiliului Superior al Magistraturii.

La eveniment au participat membrii Consiliului Superior al Magistraturii, preşedinţii şi vicepreședinții Curţilor de Apel, procurori generali ai Parchetelor de pe lângă Curţile de Apel, ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, ai Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, precum şi o serie de personalităţi ale vieţii juridice, istorice şi culturale, atât din ţară cât şi din Republica Moldova.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Biroul de Informare şi Relaţii Publice  Curtea de Apel Alba Iulia