Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Sigla CSM
Comunicat de presă

CSM

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


26 septembrie 2018

Comunicat de presă

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media din cadrul Consiliului Superior al Magistraturii, având în vedere lansarea în spațiul public de către unele instituții de presă a informaţiilor privind solicitarea adresată de către Consiliul Superior al Magistraturii Guvernului României de a adopta o ordonanţă de urgenţă prin care să se amâne intrarea în vigoare a articolului 81 din noua Lege nr.303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, este abilitat să precizeze următoarele:

Pentru evitarea propagării în spaţiul public a unor speculații sau interpretări deformate privind activităţile instituţiei şi ale sistemului judiciar, Consiliul Superior al Magistraturii subliniază ferm că nu este iniţiatorul unui astfel de demers.

Această informaţie s-a bazat pe o eroare factuală şi a generat concluzii eronate privind sistemul judiciar.

Dreptul instituit prin prevederile art.81 din noua Lege nr.303/2004 conferă magistratului posibilitatea de a opta în legătură cu exercitarea acestuia şi, prin urmare, nu poate fi asimilat sub nici o formă unei excluderi forţate din activitate.

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

Dată publicare: 26.09.2018

Harta CSM

Mergi la începutul paginii