Sigla CSM
Consiliul Superior al Magistraturii
Sigla CSM
COMUNICAT privind poziția publică a Secției pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii în cazul deciziei de astăzi a Curții Constituționale privind cererea de soluționare a conflictului juridic de natură constituțională între Ministrul Justiției, pe de o parte, și Președintele României, pe de altă parte, în principal, și între Guvernul României și Președintele României, în subsidiar

CSM

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)

COMUNICAT

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de decizia de astăzi a Curții Constituționale și așteaptă cu interes motivarea acesteia, în principal pentru clarificarea naturii avizului Consiliului Superior al Magistraturii în procedura revocării din funcția de conducere a unui procuror șef.

Secția pentru procurori reiterează în acest context necesitatea garantării independenței magistratului procuror, ca o condiție a unei justiții independente.

Secția pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii

Dată publicare: 30.05.2018