Comunicat de presă - Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj

COMUNICAT DE PRESĂ

21 aprilie 2021

În data de 20.04.2021, conducerea U.M. 01969 Câmpia Turzii a sesizat Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj despre faptul că în cursul acestei zile, la ora 14:33, unitatea a înregistrat un eveniment constând în prăbușirea unei aeronavei MIG-21 Lancer. Din conținutul informării se reține că aeronava a fost pilotată de către un ofițer de la această unitate, în cadrul unui zbor de instrucție pe timp de zi. La aproximativ 15 minute după decolare, aeronava s-a prăbușit într-o zonă nelocuită, situată între localitățile Batoș și Dedrad din județul Mureș. Pilotul aeronavei s-a catapultat, este în viață, a fost recuperat și transportat de un echipaj SMURD la U.P.U. a Spitalului Județean Mureș pentru acordarea de îngrijiri medicale. Aeronava s-a distrus în totalitate dar nu au fost constatate pagube materiale civile.

La Parchetul Militar de pe lângă Tribunalul Militar Cluj s-a constituit un dosar penal iar la fața locului s-a deplasat procurorul militar de serviciu, sub conducerea căruia, se efectuează activitățile de cercetare la fața locului de către echipe de specialiști tehnici din cadrul M.Ap.N. și criminaliști, din cadrul I.P.J. Mureș. Subsecvent, urmează a se efectua actele de urmărire penală care se impun.

PRIM PROCUROR MILITAR

Colonel magistrat

LIVIU-ALEXANDRU LASCU

Dată publicare: 21.04.2021

Mergi la începutul paginii
Conceptul grafic al site-ului a fost cofinantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Capacitate Administrativa 2014-2020 - cod MySMIS2014 + 118765/SIPOCA 454
Pagina proiectului www.poca.ro