CSM

 

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media

 

"Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei" (art. 133 alin. 1 din Constitutie, republicata)


9 februarie 2017

 

 

 

 

Comunicat de presă privind sancţionarea disciplinară a domnului Roman Florin Trăienuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ

 

 

 

            În şedinţa de azi, 9 februarie 2017, Secţia pentru procurori în materie disciplinară a Consiliului Superior al Magistraturii a admis acţiunea disciplinară formulată de Inspecţia Judiciară împotriva domnului Roman Florin Trăienuţ, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Gurahonţ.

 

În temeiul prevederilor art. 100 lit. b) din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, Secţia a aplicat domnului procuror sancţiunea disciplinară constând în “diminuarea indemnizaţiei de încadrare lunare brute cu 20% pe o perioadă de 6 luni” pentru săvârşirea abaterii disciplinare prevăzută de art. 99 lit. s) din acelaşi act normativ - utilizarea unor expresii inadecvate în cuprinsul hotărârilor judecătoreşti sau al actelor judiciare ale procurorului ori motivarea în mod vădit contrară raţionamentului juridic, de natură afecteze prestigiul justiţiei sau demnitatea funcţiei de magistrat.

 

Hotărârea secţiei va cuprinde, alături de alte elemente prevăzute de lege, descrierea faptei pentru care s-a aplicat sancţiunea disciplinară menţionată, urmând a fi redactată şi publicată pe site-ul Consiliului www.csm1909.ro în termen de 20 de zile de la pronunţare.

Aceasta poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, la Completul de 5 judecători al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

 

 

 

Biroul de Informare Publică şi Relaţii cu Mass Media